Суспільство

Прощавай, відпустко!

або Кілька висновків про те, чому до моря краще їхати у травні

Сьогодні, нарешті, закінчується відпустка!
Ще якихось кілька годин і ми звільнимо від себе шматочок турецького берега й дістанемося рідного порога.

Учергове дійшов висновку, що все-таки 8-10 днів — найоптимальніший термін для «нічого нероблення». На 9-10 день море перестає вабити так, щоб аж дуже. Просинається ностальгія за домівкою і за… роботою.

Але 10-річній традиції їздити до моря у другій половині травня не зраджу вже ніколи. Бо пересвідчився ще раз: у другій половині травня — найкраще Співвідношення ціни і якості відпочинку. Особливо, якщо путівку придбавати не за тиждень-два до від’їзду, а в січні-лютому. Так зване, раннє бронювання низького сезону дає дуже позитивний результат!

За помірні гроші отримуєш уже тепле море, ще не душне (у порівнянні з липнем-серпнем) повітря і (що теж важливо) більш-менш спокійний побут, бо шкільні канікули тільки-тільки наступають.

Шкода тільки, що ми веземо свої відпускні бюджети не до українського берега, а до чужого. Але що зробиш, якщо ми знову «дурні, бо бідні, і бідні, бо дурні».

Хіба нам хтось заважає створювати такий рівень відпочинку громадян, як хоча би у Туреччині чи Єгипті??? Чи нам хтось заважає посприяти на державному рівні вітчизняній туристичній галузі виробити стандарти ЯКІСНОГО відпочинку за ПОМІРНІ кошти в рідній Отчизні, підтягнувши й стандарти суміжних послуг — транспортних, харчових, сервісно-побутових і таке інше?! А хто нам заважає не плювати у криницю, з якої доводиться пити водицю???

Даруйте, звичайно, за відпускний песимізм…
Але він навіяний не стільки прекрасною відпусткою, скільки шулерством наших, українських, туристичних та авіакомпаній, з їхніми операторами і засновниками, які традиційно починають «недоважувати» нам, відпочивальникам, то півдня, то навіть по цілому дню відпочинку, переносячи раз за разом вильоти-прильоти так, як їм заманеться, а не так, як того вимагає кодекс честі та гідності.

Цікаво було би дізнатися, як часто граються у переноси рейсів німецькі чи якісь там бельгійські перевізники!?

І ще про одну суттєву деталь у цій важливій справі.
Багато чого, звичайно, залежить від вибору туристичної компанії, чиїми послугами скористалися на час відпочинку. Я останнім часом віддаю перевагу полтавській «Планеті», в якої ціни — не столичні, а все інше — якісне і вчасне!

Гарної Вам відпустки, шановні друзі та колеги!
В компанії з гарними людьми та відповідальними фірмами!!

Сергій Сай-Боднар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *