Суспільство

Псковитяни з чолобитною до Ангели Меркель

Поки «машиновремєнний» Макарєвич їздить українським «захолустьем», курйозний випадок стався у Псковській області Росії. Там місцевий мешканець написав листа до канцлера Німеччини Ангели Меркель, і попросив, аби вона хоч якось вплинула на «Газпром», щоб той у їхнє село… завіз балони з газом. Чому пише до Меркель? Ну, тому, що Німеччина з «Газпромом» має контакти більш надійні, ніж пересічні псковитяни. Може, німців у «Газпромі» і почують…

А з чого взагалі весь той сир-бор?
А з того, що Псковська область РФ (на секундочку — прикордонна, межує з двома країнами-членами НАТО) газифікована лише на 54%. У багатьох населенних пунктах газ лише привозний — у балонах. Але з 1 травня поточного року балони привозити перестали, бо «Псковстрансгаз» заявив, що він закривається через низькі ціни на газ, встановлені регіональною владою. Словом, знизили ціну — і зник газ!

І для довідки!
Саме через Псковську область російський газ по російських магістральних газопроводах свистить до клятої нескрепної Європи… У тому числі — до Німеччини. В самій же Псковській області люди опинилися перед перспективою готувати собі харчі та гріти воду як у другу світову війну — на дровах. Але з доровами теж справа «кисла». Збір дров у лісах Росії — це злочин, за який можна запросто потрапити за грати.

У Нижегородській області тамтешній мешканець потрапив до криміналу за те, що вивіз із лісу дерева, повалені вітром — тепер йому світить 7 років неба в клітинку. Поліція заявила, що просто так повалені дерева брати не можна – тільки, коли вже почнуть підгнивати… А гниллю, знаєте, багато не натопиш. От і мусять нащадки народу-переможця благати про допомогу керівництво країни, перемогою над якою 76 років тому вони так «помнят и гордятся». І кажуть: «можем павтаріть»!

Під час війни на Псковщині у селян газ був? Ні! І нічого — супостата перемогли! Правда, в Росії зараз нове «можем повторіть» насувається. Пригадуєте, що у війну робили з тими, хто на свою родіну бігав скаржитися німцям? Ось і тепер рассєя може «павтаріть» для «отщепенцев» нові Гулаги.

Дмитро «Калинчук» Вовнянко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *