Суспільство

Швабра безпеки

В історії зливу дивно інше – чому доволі довго чогось подібного все не ставалося? Зважаючи на криву на обидві ноги пентагонівську ІТ. Технології в американському оборонному відомстві відстають від решти світу на роки! Про це давно вголос говорили і військові, й цивільні з допуском. Інтегрованим постачальниом ІТ-послуг для Пентагону є компанія JSP, якій треба подякувати за онлайн-ігрища шмаркача з планами українського контрнаступу.

Керівництво JSP божиться, що не при ділах і працює «над покращенням безпекових заходів». Але, оскільки є постачальником ІТ-послуг не лише для Пентагону, то сміливо можна чекати ще не одного подібного зливу. Адже ці «фахівці» з трилітерної абревіатури обслуговують також офіс міністра оборони, об’єднаний штаб, військові служби – всього «шість різних корпоративних штаб-квартир, які працюють разом у Пентагоні , але виконуючи власні місії».

«Mission impossible», як сказав би Том Круз.

З допису цивільного айтішника Джона Крогера, який працював для Пентагона: «На зустрічах там НЕМА ноутбуків. Дошок теж нема. Жодного зв’язку та майже ніякого різноманіття. Як цивільну посадову особу мене найбільше дратувала робота там, ніби у середовищі 1950-х років. Ці проблеми погіршують швидкість і якість нашого військового планування та прийняття рішень. Якщо не виправимо їх найближчим часом, то поставимо під загрозу нашу національну безпеку». Це написано ще в серпні 2020 р.

А щодо страшенно переконливої версії про рукодупого геймера, який випадково (!) дотягнувся до топ-секретів, то принагідно згадався ще один великий злив, майже чверть століття тому. Я про «плівки Мельниченка» і жалкій лєпєт оправданья від винуватця торжества Л.Кучми.

Зокрема, публіці «згодовували» й таке: плівки – фейкові, записати їх в кабінеті президента не могли, мовляв, ніяк, бо секретного диктофона, прикріпленого під диваном, просто нереально було туди запхнути. В якості гонорового експерта трохи тягали, було, по ефірах прибиральницю на Банковій, якусь тьотю Дусю. Та божилася на камеру, що «між тим диваном і підлогою навіть швабра не влазить, який там диктофон!».

І всі одразу повірили!

Людмила Пустельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *