Суспільство

Слава українським воїнам!

Шановні українські захисники і захисниці! Побратими і посестри! Письменники і письменниці! Секретаріат Національної спілки письменників України щиро вітає вас із світлим і шляхетним святом – Днем захисників і захисниць України!

Українські герої, які сьогодні мужньо захищають Україну від ненависного ворога – фашистської росії, – є достойними спадкоємцями великої слави героїв ОУН – УПА, котрі в похмурі часи радянського тоталітаризму вели боротьбу за свободу української нації і громадянську честь українців.

Ми безмежно вдячні вам за героїзм і жертовність, із якими ви мужньо захищаєте рубежі нашої суверенної держави! Ваш подвиг надихає всіх нас на якнайшвидшу Перемогу над нашим споконвічним лютим ворогом – росією!

Серед вас, дорогі наші захисники і захисниці, є й чимало українських письменників і письменниць, які від самого початку збройної агресії росії проти суверенної України взяли в руки зброю й пішли на фронт захищати Батьківщину від ворожої навали.

На важкій кривавій війні, яка вже забрала тисячі життів українців і українок, ви не кинули писати, фіксувати жахну правду життя, створювати документальний літопис нашої трагічної епохи для прийдешніх поколінь! На фронті ви бороните Україну не лише зброєю, а й потужним словом, утіленим у поетичні й прозові рядки, і ваше слово – безжальне, пронизує кожен нерв і торкається найпотаємніших струн роз’ятреної болем людської душі!

Ваше слово – це зброя!
На жаль, не всі захисники України з нами. Але мужні герої, котрих забрали небеса і хто поліг за незалежність України, залишаться в нашій пам’яті нескореними борцями-переможцями, і цю світлу пам’ять ми передамо нащадкам!

Складний і звитяжний досвід цієї жаскої війни зробив вас славетною Легендою! Допоки ви є – є і наша незалежна суверенна Україна!

Великої снаги вам, дорогі наші захисники і захисниці, і благословення Божого!

Разом – до Перемоги!
Слава ЗСУ!
Слава Україні!

Секретаріат НСПУ
Михайло Сидоржевський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *