Суспільство

Тупість, байдужість і повне примирення

В Україні протягом 30 років так і не відбулося українізації! Скільки про це говорилося, скільки законодавство не переробляли, скільки освіту не прилаштовувати — і жодної реакції більшості суспільства. Безперечно, російська мова є однією з причин нинішньої російсько-української війни. Недаремно ж у Росії з‘явилася ініціатива усіх російськомовних уважати росіянами.

А тепер поставимо себе на місце європейців, котрі приймають наших біженців, що розмовляють російською — ці європейці, звичайно, в шоці.

Мусимо заборонити в Україні московський патріархат, ОПЗЖ, бо люди самі не здатні збагнути, що ці інститути аморальні, гидкі, антиукраїнські. Можливо треба заборонити і російську мову в Україні, бо до українських громадян не доходить, що в Україні треба розмовляти українською.

Ця тупість, байдужість і повне примирення зі злом є чи не головною причиною нинішньої війни. Україна неможлива з рос. мовою, рос. церквою, рос. партіями, олігархією і корупцією. Якщо українці і далі підтримуватимуть всю цю російську гидоту — України не буде.

Вважаю цю внутрішню нашу виразку найважливішою причиною нинішньої війни. Росія завжди була і залишається однаковою — авторитарною, архаїчною і безвихідною країною. Українці мусять відмовитися від усього російського. Інакше нічого в нас не вийде.

Роксана Харчук

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    ПІСНЯ СУМНА …

    Ми всі тут, неначе
    Родина одна.
    Та пісня не лине
    Сумує вона…

    Хоч радує око
    Чарівна весна,
    Та сонце на сході
    Забрала війна.

    І все розумію –
    В похмурий цей день
    Не надто охоче
    Співаєш пісень.

    Я прошу прощення,
    Що пісня сумна –
    То сонце на Сході
    Забрала Війна.

    Анатолій Пінчук

    П’ЯТЬ РОКІВ ТОМУ:

    https://chz.org.ua/pisnya-sumna/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *