Суспільство

Застереження Чернівцям

Одразу скажу: без паніки. Ми в Києві це пройшли. Але щоразу, коли буваю у Чернівцях, жахаюся безтурботності та байдужості міщан на тлі такої небувало жахливої війни. У дні, коли повз веранди переповнених ресторанів щодня провозять тіла загиблих героїв. До тилу теж звикають і нахабніють. В Чернівцях і далі — звалище російськоі мови, нехай і суржикової. Купа москальських наративів повсюдно.

Але ваша безпечність лякає, бо знаю, яке це все крихке. Путін — ідіот. Витончений різник відригнутий середньовіччям. Тому пильнуйтеся. Він легко піде на нові Хіросіми, а тим більше Герніки.

Для останньої ідеї Чернівці — найкраща мішень. Ужгород із незачіплених — ще далі і за горами! Байки про «ППО з російських попів» — брєд і несенітниця. Близькість Румунії — ще більша фігня. Тому ця мішень актуальна для масштабного тотального примушення до миру на москальських умовах. Тим більше, що і наші, і їхні можуть цьому посприяти.

Я не лякаю! Лише прошу бути уважними і обережними!

Не ігноруйте тривоги! Дивіться за дітьми! Поліція, припиніть розгул нічних шумахерів на вулицях! І пометрові побори з водіїв на вулиці Руській вашими велосепидистами, котрі мають пильнувати пішохідні локації. Поясніть цим блатним діткам, що на осінь буде тотальна мобілізація.

І ще раз, Чернівці проти Києва — беззахисна мішень. Навіть якщо зірвати ворота на Порубному і порвати сітку — всі не встигнуть. І це без паніки, просто припиніть жити, ніби війна не у вас! Бо тривожно.

Для справки: Герніка — тихе, щасливе, тилове іспанське місто вщент знищене німецькою авіацією. Пікасо знаєте? Другий після Тутельмана європейський художник.

Сергій Сулима

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *