Хвиля Десни » 5 Серпня, 2023

Daily Archives: 5 Серпня, 2023

Культура

Довкола Шевченківської премії

Published by:

Днями Президент України підписав указ про присудження Шевченківської премії 2023 року і затвердив склад Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Оприлюднення цих документів викликало чималий резонанс у масмедіях і соцмережах. Як уже повідомлялося, ще 16 травня Секретаріат Національної спілки письменників України закликав представників влади, які опікуються сферою культури, до конструктивного вирішення питання Шевченківської премії та її подальшої модернізації.

Continue reading

Суспільство

Застереження Чернівцям

Published by:

Одразу скажу: без паніки. Ми в Києві це пройшли. Але щоразу, коли буваю у Чернівцях, жахаюся безтурботності та байдужості міщан на тлі такої небувало жахливої війни. У дні, коли повз веранди переповнених ресторанів щодня провозять тіла загиблих героїв. До тилу теж звикають і нахабніють. В Чернівцях і далі — звалище російськоі мови, нехай і суржикової. Купа москальських наративів повсюдно.

Continue reading

Суспільство

Як погано жити в селі!

Published by:

Коли з’являється нова пісня про хату, над якою вже качки летять, з якої мати водила мене у поля край села, від якої починається моя стежина, одним-одна біля воріт, – то вся Україна заходиться в плаксиво-сентиментальному замилуванні. Страшна, безжалісна ностальгія залізними лещатами стискає нам серце, і ми, такі гарні в цьому віртуальному стражданні, долаючи клубок у горлі, доковтуємо схолоднілу каву впереміш з гіркою сльозою та беремося за осоружну буденну роботу.

Continue reading