Суспільство

Знаю, куди піду в першу чергу після свят!

Маю контрактний телефон. За умовами пакету, мені нараховують якісь бонуси за «програмою лояльності» (не знаю, що це). Ось, одного разу, отримав повідомлення, що таких бонусів назбиралося 600.

Ну, назбиралося – та й назбиралося, як ними користуватися я не знаю і взнавати не збираюся. Користувач я консервативний. До того ж витрачати час на вивчення чиїхось «викрутасів» не маю бажання за внутрішніми настановами: «Навіщо ви вигадуєте нові машини, мобільні пристрої, комп’ютери, пишете і вчите інструкції до них, якщо при цьому забуваєте назви квітів» — так говорив вуйко Дезьо.

Але…
Одного разу, десь дізнався, що бонуси можна використати, як благодійний внесок для допомоги діткам, котрі в потребі. Сам я робити це не вмію, тож пішов до офісу і попросив хлопців мені допомогти у цій справі.

Вони понатискали якісь кнопки і сказали, мовляв, усе зробили так, як я просив. Я втішений пішов додому і забув про те. Та згодом мені почали надходити нові повідомлення, буцім я отримую нові бонуси лояльності.

Отримую – та й отримую.
Але, одного разу, таке повідомлення нагадало мені, що я свої попередні бонуси перерахував діткам. І ось тут промайнула грішна думка. Ні, це не була підозра, це була просто версія: «А що, як ті хлопці тоді мої бонуси використали для якихось своїх, власних потреб?»

Ця версія так і залишилася буденним роздумом, і я про неї відразу забув.

Аж сьогодні, оператор надсилає мені повідомлення і пише, що за минулий рік дванадцятьом діткам було зроблено необхідні операції на серці. І мені особисто висловлюють подяку, як учаснику проекту «Добра справа».

Я був утішений, розчулений, але водночас пригадав свої грішні думки про хлопців з телефонної кампанії, і мені стало соромно.

Єдине, що трохи заспокоює — минулого тижня отримав чергове повідомлення: я маю знову близько 600 бонусів, а думка, яка виникла по тому найперше — піти знову і перерахувати їх на добру справу для дітей.

Тобто, мої грішні думки були просто варіацією версій, а не підозрою. Тепер я знаю, куди піду в першу чергу після свят. Хлопці мені знову допоможуть.

Валентин Ткач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *