Хвиля Десни » 27 Лютого, 2021

Daily Archives: 27 Лютого, 2021

Культура

Лесин лавреат, Михайло Каменюк

Published by:

Талановитий вінницький поет і публіцист Михайло Каменюк став лауреатом цьогорічної Міжнародної літературно-мистецької премії імені Лесі Українки. Так відзначено його велику літературну і культурологічну діяльність.

Continue reading

Суспільство

Ерік Берн про батьківські закляття

Published by:

Американський психолог і психіатр Ерік Берн відомий як розробник трансакційного і сценарного аналізу. Берн зосередив увагу на «трансакціях» (взаємодіях), що лежать в основі міжособистісних стосунків. Деякі види трансакцій, які мають у собі приховану мету, він називає іграми. Так виникла теорія ігор. Продано понад сім мільйонів примірників його книги «Ігри, в які грають люди».

Continue reading

Культура

Леся Українка. Географічні акценти

Published by:

Колись я запропонував від «Просвіти», аби чернігівська влада зініціювала відзначення ювілею Петра Косача, батька Лесі Українки. Владці начебто звертались до на той час «дружніх росіян», проте ті категорично відмовились. Як каже їх блатний жаргон: «такоє нє канаєт…»

Continue reading

Суспільство

Ворони і опудала

Published by:

Ворони, коли бачать опудало, то починають завзято каркати. Звично гадати, що це від страху. Насправді ж – навпаки. Ворони сміються з опудала. І вони вдячні тим, хто майструє і виставляє чуперадла. Бо це їх веселить.

Continue reading