Хвиля Десни » 9 Травня, 2021

Daily Archives: 9 Травня, 2021

Суспільство

Що таке 9 травня?

Published by:

Чим раніше ми припинимо мислити війну «великою вітчизняною» і почнемо мислити її як «другу світову» — тим швидше позбудемось плутанини та дурнуватого хаосу щодо оцінки живих і неживих її учасників-українців. Оптику «наші і німці» придумали в Радянському Союзі з політичних мотивів, щоб більше надути щоки у новій війні – холодній.

Continue reading

Суспільство

Як «посунули» українця від прапора над Рейхстагом

Published by:

Московська пропаганда досі оповідає, що Прапор Перемоги на даху Рейхстагу 30 квітня 1945 року встановили сержант Михайло Єгоров та молодший сержант Мілітон Кантарія. Але це лише частина правди. Справа в тому, що цей прапор вони встановлювали на… плечах українця. Буквально! Розвідувальною групою, яка виконувала завдання зі встановлення прапору, командував заступник командира батальйону з політичної частини 756 стрілецького полку 150 стрілецької дивізії 24-річний лейтенант Олексій Берест.

Continue reading

Культура

Многая літа, дорогий Позаяче!

Published by:

Я безмежно люблю цього типа. Він для мене — гібрид слів «поет» і «Київ». Йому сьогодні 63, і він надалі перебуває у формі — фізичній і поетичній. Форму він полюбляє. Років 10 тому я написав цю одну з багатьох епіграм, присвячених йому.

Continue reading