Хвиля Десни » 12 Травня, 2021

Daily Archives: 12 Травня, 2021

Культура

«Інший Чорнобиль» — екскурсія в незвідане минуле

Published by:

Фільм «Інший Чорнобиль» – це змістовна розповідь про українське місто, його далеку історію та мешканців. Творець документального фільму Андрій Михайлик зазначає, що в основу фільму покладено ідею висвітлення «покинутого» Чорнобиля не як міста-привида, а як унікального і незвичайного краю з глибокою та дещо оригінальною історією.

Continue reading

Суспільство

Травневі народини під жаб’ячий кумкіт

Published by:

Звечора жаби на Горені влаштували шарварок. Чистісінько тобі «95-й квартал», коли хором валує, ще й голосами викапані. Гадалося, на дощ, бо таки з опівночі небо набурмосилося так, що й зорі загасило. Але ж ні, східсонця перемитий — небеса чистотою раюють.

Continue reading

Суспільство

Після гробків…

Published by:

У рідному селі буваємо переважно раз на рік – на понеділкові гробки або могилки через тиждень після Паски. Часом село кличе на ювілеї і весілля, але ці візити завжди коротші. А гробки — може, й не найщасливіший привід навідатись на рідний грунт, але саме в ці дні можна побачитись із багатьма однокласниками, сусідами, дальшими родичами і просто знайомими, які ніби й упізнають тебе, а ніби й ні, здебільшого дивуючись: «яка ти гарна і геть не змінилася…».

Continue reading