Хвиля Десни » 19 Липня, 2021

Daily Archives: 19 Липня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Лист Василя Стуса Андрієві Малишку

Published by:

Ще і ще раз повертаюся до цього листа, сповненого болю і відчаю. Стус пише Малишку, бо він – остання надія бути почутим. Констатує жахливу мовну ситуацію на Донбасі і пророче припускає, що така доля чекає всю Україну. Стус пояснює, чому він не може мовчати… Бо тоді мовчали 99,9 відсотка українців. Німою покорою мостили шлях московській окупації… Даю текст листа, щоб пам’ятали наших Предтеч і усвідомлювали ціну їхнього подвигу.

Continue reading

Культура

Дитинна довершеність Василя Чухліба

Published by:

Його книжки виходили накладом понад мільйон примірників — уже цього факту вистачало б для уважнішого на нього погляду. Не кажу про те, що його збірка новел «Іду до Десни» мала би бути принаймні в кожній школі Чернігівщини. Адже вічно молода Десна — в серці кожного чернігово-сіверця.

Continue reading

Політика

Погрози Льоші-Люсі

Published by:

«Україна буде змушена переорієнтувати свої інтереси на Схід, якщо в Євросоюзі і США буде посилюватися вплив російських лобістів і буде реалізована політика здачі українських інтересів», — погрожує Олексій Арестович. Но не ясно — він то офіційно, якщо його уповноважили, чи від себе лічно…

Continue reading