Хвиля Десни » 30 Серпня, 2021

Daily Archives: 30 Серпня, 2021

Суспільство

Про булаву і кашемірове пальто

Published by:

Іноді, коли гуляю вранці по Солом’янському парку, беру з собою чорну дерев’яну булаву… Мені цікава реакція зустрічних людей… Хай думають: «Цікаво, що то в нього таке і навіщо воно йому нужне?»… Люди так думають і обходять мене подалі, про всяк випадок… Бо воно ж видно, що: «З чоловіком трохи не все в порядку», і: «Бач, якось утік… Хтось недогледів»…

Continue reading

Політика

30 сайтів продались за 30 срібників

Published by:

Депутат від партії Зеленського влаштовує ДТП… Тут важливо нагадати, який депутат, бо вони регулярно так роблять. Цього разу говоримо про ДТП за участі Олександра Трухіна. Стандартна аварія «від зелених»: жлобство, підозра на алкоголь та/або наркотики, є постраждалі, але депутат залишається весь в «білому».

Continue reading

Культура

Історія в одній світлині

Published by:

Саме з цієї точки, звідки знімкував колись відомий фотокор РАТАУ Володимир Фалін (це його світлина), я вперше в житті влітку 1973 року побачив площу Ленінського комсомолу (нині — Європейська) і величний Хрещатик. Щойно зійшов із трапу пришвартованого біля столичного річкового вокзалу пароплава Херсон – Київ і пішки піднявся Володимирським узвозом до філармонії, щоб далі торувати свій шлях до приймальної комісії Київського державного університету імені Тараса Шевченка.

Continue reading

Культура

Як Іван Франко у Косові храмував

Published by:

Зустріч, яка змінила усе життя, – так згадує Марко Черемшина про своє особисте знайомство з Іваном Франком. І це легко зрозуміти: для Івана Семанюка, тобто Марка Черемшини, як і для багатьох інших молодих інтелігентів того часу, Іван Франко був справжнім кумиром.

Continue reading

Культура

Тепер знаю чий жупан

Published by:

Зустріч на Ельбі, тобто у «Варварі»… Сьогодні вживу (на ФБ ми зафренджені давно) познайомився з Олексієм Жупанським, — за трохи комічних обставин. Бо асоціював видавництво з його батьком, і першою моєю реакцією на зізнання Олексія, що він керує, — був подив.

Continue reading