Хвиля Десни » 12 Вересня, 2021

Daily Archives: 12 Вересня, 2021

Суспільство

На теплу глицю, на грибний дух!

Published by:

Сказати по щирості, я грибник досвідчений. З великим стажем. Якби всі знайдені дружиною гриби, які я апетитно смакував, уплітав, уминав, які просто їв і якими закушував, виставити щільненьким частоколом, можна було б легко загородити ним усю територію інституту токсикології, з господарським двором уключно. До чого це я? А до того, щоб ви повірили мені на слово: час до лісу, товариство. Час, бо прогавите святу днину і не наберетеся козубини незабутніх вражень. Пора до лісу, друзяки, бо всі вже тут.

Continue reading

Культура

Стиглі вишні Володимира Земляного

Published by:

До музею «Літературне Придніпров’я» надійшла невеличка частина архіву самобутнього поета, журналіста Володимира Земляного (1963 – 2020). Зберіг його і передав музею приятель Земляного письменник, краєзнавець Микола Чабан, який у 1980–1990-і роки працював разом з Володею у видавництві «Зоря».

Continue reading

Культура

Шістдесятник не «того» стилю…

Published by:

Завтра Борисові Харчуку виповнилося б 90 років. Мій тато є гарним прикладом того, в якому дивному стилі працюють літературознавці, які є моїми колегами, тому я їх мала б підтримувати в усьому. Однак іноді можна ж висловити певні критичні зауваги. Моя заувага стосуватиметься поняття «шістдесятництва». Якось мені одна людина прямо сказала: ваш батько — не шістдесятник.

Continue reading