Хвиля Десни » 31 Жовтня, 2021

Daily Archives: 31 Жовтня, 2021

Культура

Ніхто не відбере в мене мою Історію

Published by:

Учили ж ми, совки неотесані, за Карлом Марксом, що руснаки, себто українці, вплетені до «віночка» неісторичних народів. Ой, чого лишень тоді не вчили. Раз-по-раз спливає в пам’яті. Не перераховуватиму прізвищ тих лекторів, які так і пхнулися прищепити, зосібна, мені таку думку. Ще за часу, коли Володимир В’ятрович відстежував хто із нас, українців, праведний, а хто грішний, взяли та й перейменували в Києві вулицю Петра Шелеста.

Continue reading

Культура

Повінчані комсомолом

Published by:

Давненько не бачилися із паном Степаном. А це зустрілися 29 жовтня — був привід. Цього дня збираються друзі, яких зріднив комсомол. Одні збираються, бо ностальгують за архаїчною ленінською ідеологією, інші збираються, щоб просто згадати кращі часи молодості, проведені у коридорах райкомів, обкомів, ЦК…

Continue reading

Культура

Лишеги день

Published by:

«Я раптом згадав свого батька. Це ж він привіз мене туди, до тої ночі, я зовсім, зовсім забув. Він привіз мене, здається, в якусь науку. Він ніби з кимось уже домовився і мав лишити мене там в науку».

Continue reading

Політика

Яким вітром жене хвилі «Deutsche Welle»?

Published by:

Можливо, я даремно панікую, але мене насторожили нотки зневаги щодо США. Після піврічної перерви подивився DW англійською, і був неприємно вражений антиамериканськими «шпильками» від репортерів і героїв передач, що то тут, то там ущипливо антиамериканили — загалом 4 явно фіксовані випадки протягом двох годин, з 13.00 до 15.00 за Києвом.

Continue reading