Хвиля Десни » 14 Листопада, 2021

Daily Archives: 14 Листопада, 2021

Культура

Чи не ошуканець Ошо?

Published by:

Ошо (1931-1990)… Ще в сімдесятих роках минулого століття, коли я був студентом університету і запоєм читав усякі реліґійні тексти, які в підросійські часи, ясна річ, ходили тільки в самвидавчих зшитках, зосібна, новітніх містиків (Ґурджієв, Крішнамурті, Кастанеда й ин.), цей загадковий індус виклика́в у мені величезне сумяття своїми суперечливими твердженнями. Я ніяк не міг узяти до тями, що він за один – настільки його слова глибоко вражали, зворушували і викликали шанобливий трепет у моєму серці і водночас дратували, породжували недовіру й підозри, що він попросту геніяльний пройдисвіт, а ніякий не просвітлений.

Continue reading

Політика

Мудрування спозаранку

Published by:

Заднім числом найлегше ушляхетнювати себе, аніж осуджувати. Гляди, спозираю з вікна свого пенсійного кабінету, як мої жваві ровесники частенько підносять самі себе, аби втамувати муки сумління. Самашедші (за Л. Костенко), їй-бо, підносять себе до небес. Либонь, задля уславитись!

Continue reading

Суспільство

Мовний тріллєр на базарі

Published by:

Один чоловік прийшов купувати курячі яйця. Як я зрозумів, він завжди купував яйця в однієї жінки. Але її саме не виявилося на місці, десь відволіклася… Сусідка по прилавку швиденько зметикувала і продала чоловікові свої яйця… В смислі, теж курячі, але від власних курей…

Continue reading