Хвиля Десни » 5 Лютого, 2022

Daily Archives: 5 Лютого, 2022

Культура

Остання крапка Василя Фольварочного

Published by:

У ці важкі й тривожні зимові дні, коли душі так не вистачає сонця й повітря, каменем впала ще одна чорна звістка – відійшов у засвіти Василь Фольварочний. Важко повірити, що Василь Іванович – уже по той бік світла. Не віриться, можливо, тому, що я не бачив його ослабленим, хворим, немічним. А ще – нам, тим, хто тут топче ряст, справді важко повірити, що ось – жила людина на цьому світі, раділа чи страждала, чогось хотіла і чогось чекала, на щось надіялась; аж тут приходить час – і людина вже там… звідки не повертаються…

Continue reading

Культура

Дописатися до «нобеля» і застрелитися…

Published by:

Від записаної розмови поета, прозаїка, літературознавця Петра Сороки з письменником, поетом і літературним критиком Михайлом Карасьовим минуло п’ять років… Бесіда двох цікавих людей про письменників і письменство не втратила ні актуальності, ні шарму. Навпаки, таких розмов після смерті Петра Сороки бракує…

Continue reading

Політика

Антиутопія на тлі Олімпіади

Published by:

Подивишся на російсько-китайську дружбу і одразу згадається Іван Калит, котрий був нащадком Володимира Мономаха, але по материнській лінії споріднений із Сартаком, сином Батия і правнуком Чингісхана… Якщо китайці із росіянами не посваряться — тяжкі часи переживатиме західна цивілізація.

Continue reading

Політика

УДАРимо аристократичністю по зеленій безродності!

Published by:

Колеги-медійники з Чернигова регочуть зі свого міського голови: «Атрошенко заявив, що він нащадок князів Чернігівських»… Ага, на з’їзді партії Удар… Може в контексті борюкань з київськими десантами зе-ДБР воно й вигляда як «апломб градоначальника». Проте Атрошенко цілком може бути нащадком чернигівської княжої династії, яка втратила престол лише на початку 15 століття.

Continue reading

Культура

Помер Василь Фольварочний

Published by:

Помер відомий український письменник Василь Фольварочний. Про це сьогодні вранці на своїй сторінці у Фейсбук повідомила його дружина, письменниця Тетяна Пишнюк. «Не відмолили… Не відпросили Тебе у смерті, рідний Василю… Прощай!»

Continue reading