Хвиля Десни » 22 Грудня, 2022

Daily Archives: 22 Грудня, 2022

Культура

Дозвіл у жіночу лазню

Published by:

Чернівці в очікуванні Різдва. Різдво 25 грудня на Буковині традиційно святкує багато хто, вся чимала румунська громада, німці, поляки, чехи та інші шановані тут громадяни. А тому настрій піднесений, щемний, повертає у спогади. Колись, як я ще працював на посаді головного редактора газети Чернівецької облдержадміністрації та облради, траплялися історії із життя, які закарбувалися у пам’яті надовго. Тоді область якраз очолював добротний міцний голова ОДА Теофіл Бауер, у майбутньому посол України в Румунії. І я зі своєю скромною долею, звісно, великою мірою залежав від нього. Бо газету ми створили разом, а він вів непримиренні війни з «есдеками».

Continue reading

Культура Суспільство

Що ми їмо і що їсть нас

Published by:

Щодня з’їжте бодай одне яблуко. Воно забере отруту, що набралася за день. Не споживайте підряд першу і другу страви. Пам’ятайте, що червоне м’ясо руйнує печінку. Намагайтеся їсти теплу їжу. Навіть хліб бажано присмажити на плиті чи відкритому огні. А присмачити гарячу скибку можна зеленню, часником, томатом, оливою чи кришеною бринзою. Щоб дочасно не старіти і не хворіти, треба їсти якнайбільше свіжої городини. Пийте води вдосталь. У кождого своя норма. Як її визначити? Сеча має бути чистою. Після тридцяти років щодня споживай бодай один сирий овоч.

Continue reading

Політика

У «Пуми» кволі кігті…

Published by:

Нарешті стало зрозуміло, чому Німеччина зволікала і зволікає з передачею Україні БМП «Мардер» і танків «Леопард». Здійнявся скандал з бойовими машинами піхоти «Пума», які мали прийти на зміну БМП «Мардер». У планах Бундесверу і НАТО було передбачено, що БМП Puma (Schützenpanzer Puma) — німецька бойова машина піхоти останнього покоління (проект спільного підприємства Projekt System & Management GmbH) прийде на заміну німецьким БМП Marder, які перебувають на озброєні Бундесверу вже понад 40 років і разом з німецькими танками «Леопард» входять в систему Сил швидкого реагувабння НАТО.

Continue reading