Хвиля Десни » 15 Січня, 2023

Daily Archives: 15 Січня, 2023

Культура

Сьогодні помер Вахтанг Кікабідзе

Published by:

Другого такого не буде ніколи… Доки наші чухалися, доки служили і прислужувалися, першим послав московію і москалів якнайдальше! Людина-епоха, наш улюблений грузин (19 липня 1938 — 15 січня 2023)…. ცათა სასუფეველი… Вахтанг Кікабідзе: «Якби народився ще раз, то хотів би бути українцем. Руками і ногами за вільну, багату і рівну серед рівних європейських народів Україну. Доки існує російська імперія, доти війна проти України не припиниться. Хочу, щоб всі ми жили в добрі та щасті за Божими законами. Ось тоді з Божою любов’ю та ласкою у нас і у вас все буде гаразд! І дай Боже, щоб нами ніколи не керували безбожники!»

Continue reading

Культура

Дивна на смак селера

Published by:

Мій суботній день, від раннього ранку до пізньої ночі, бринів напарфумленим паризьким повітрям. Разом з Равіком я посидів на лавці в Булонському лісі, зайшов у бістро на розі вулиці Буасьєр, потім попхалися до ресторану «Бель орор», де пили коньяк «Курвуазьє», а потім ще перехилили по келишку «Біскюї дюбоше»… Надвечір знімали напругу у публічному домі «Озіріс», потім повернулись до готелю «Ентернасіональ», бо на Равіка чекала Джоан…

Continue reading

Суспільство

Героїчна оборона Чернігова

Published by:

Пентагон захоплюється вмілою стратегією оборони Чернігова. Вчора авторитетна американська газета “The Washington Post” вийшла з великою передовою статтею про битву за Київ. Одна з її складових — оборона Чернігова — займає значне місце в матеріалі. Це історія про те як 30 тисяч російських солдатів планували за 3 дні захопити місто, але програли. Розпочинається розповідь про Чернігів Гончарівським. Полковник Леонід Хода був готовий до найгіршого та заздалегідь переніс пальне та їжу в замасковані безпечні райони та розосередив свої війська подалі від бази в полі. Він приготувався, попрощатися з дружиною, але став однією з ключових фігур оборони Чернігова.

Continue reading