Хвиля Десни » 20 Січня, 2023

Daily Archives: 20 Січня, 2023

Суспільство

Гра туману

Published by:

Сьогодні прокинувся пізно – субота, вихідний. Та перш, ніж розтулити очі і встати з ліжка, вирішив, послуговуючись своєю, набутою в останні роки, метеозалежністю, встановити, а яка ж погода на вулиці. Уважний аналіз самопочуття привів мене до висновку, що на дворі метеостан має бути якийсь каламутний, не визначений, аморфний. Вже підійшовши до вікна, переконався, що відчуття мене не зрадили. Весь простір подвір’я, вулиці, дитячих майданчиків і кущів навколо них був заповнений туманом, а відсутність бодай найменшого подиху вітру робила картину статичною, складалося цілковите враження, що так було завжди, а сонце, небо, хмари і птахи в небі – то лише сни невідомого життя.

Continue reading

Культура

По щирості про себе і Шевченківську премію

Published by:

Це — абсолютно нехарактерний для мене фейсбучний допис. Просто я прочитав пост однієї моєї чудової творчої колеги і подумав: а до біса цю зайву скромність. Чому й мені не поміркувати на цю тему. Отож. Мене ніколи не буде в списках номінантів на Шевченківську премію. Хоча, гадаю, я давно вже дозрів до неї як митець. У моєму творчому музичному доробку сотні якісних і змістовних пісень, які співаються як в Україні, так і за її межами. Деякі з них стали вже майже народними, бо автора не згадують.

Continue reading

Культура Суспільство

Навіжені членкині

Published by:

… Коли я вчився в школі, ми часом любили після уроків зайти в хлібний магазин, такий був колись у Ніжині на початку вулиці Гоголівської. У той час завозили свіжий, ще гарячий «круглий», як ми його називали. Купували четвертинку, зі смаком не з’їдали — зжирали на ходу. А потім… класна керівниця попередила клас, і не лише наша нас. Мабуть, була загальна вказівка.

Continue reading