Хвиля Десни » 13 Травня, 2023

Daily Archives: 13 Травня, 2023

Культура

Юрко і Аргентина

Published by:

Сьогодні колеги і друзі згадують Юрія Петричука — у нього був би день народження… А я перегорнула сторінки книги «Долі на вістрі пера», яку з однокурсниками підготували якось до «круглої» дати нашого випуску факультету журналістики Львівського національного університету ім.І.Франка. У ній, зокрема, ділилися спогадами про тих, хто вже відійшов…

Continue reading

Суспільство

Мац-мац… Його нема… (Attention! Wanted!!!)

Published by:

Напередодні посидів на засіданні начштабів країн ЄС і партнерів. Залужний виступив по відеозв`язку. А в п’ятницю, 12-го слухав міністрів закордонних справ — говорили про необхідність зміни форматів і регламентів у ЄС. Бо, приміром, одна задрипана Угорщина може своїм вето паралізувати усю роботу Євросоюзу…

Continue reading

Суспільство

Про різницю між війнами…

Published by:

Недавно давав інтерв’ю. Запитали, чим ця війна відрізняється, наприклад, від Другої світової. «Я, — кажу, — не знаю, чим вона відрізняється, бо я не жив під час Другої світової». Але можна сказати так. Під час Другої світової війни і війська, і населення перебували мало не в однакових умовах… Відчували майже ті ж самі поневіряння й труднощі.

Continue reading

Культура

Все для себе чи країни?!

Published by:

На фото — чоловік у трамваї подає контролерові свій квиток для перевірки. За вікном — 1973-й рік. Трамвай їде вулицями Осло — столиці Норвегії. Чоловік на фото біля вікна — король Норвегії Олаф V ( Олександр Едвард Христіан Фредерік). Коронований у червні 1952 року, Олаф V обрав собі гасло «Все для Норвегії». Король був фантастично популярним серед норвежців. Народ називав його «народним королем». По своїй державі він пересувався без охорони і коли йому цим дорікали, він відповідав, що у нього чотири мільйони тілоохоронців, тобто усі норвежці.

Continue reading

Культура

Хрещені брехнею

Published by:

РПЦ обвалюється. Бо без України вона не матиме коштів, а без Києва — легітимації щодо претензії на центр православного світу, бо їх може висловлювати лише місто, де бував апостол. Київ пов’язано з місією «Скіфія» Андрія Первозваного. За твердженнями сучасних дослідників, Андрій був у місті, яке давній вчений Клавдій Птолмей називав Азагоріум (або ще Метрополем, тобто головним містом) протягом 9 років. А такий термін передбачає будівництво ним тут Церкви. Не будівлі, а саме інституції.

Continue reading