Хвиля Десни » 22 Червня, 2023

Daily Archives: 22 Червня, 2023

Культура

Поезії Олени Рєпіної, що пахнуть півоніями

Published by:

Імпреза – презентація мультимедійного видання «Жити далі»… Це був, справді, світлий день – день літнього сонцестояння … І саме, в цей день відбулася імпреза-презентація мультимедійного видання «Жити далі». Це було справжнє свято, створене пані Оленою Рєпіною, для появи на світ вже третьої її книжки.

Continue reading

Суспільство

«Хай буде все небачене побачене!»

Published by:

Каховського водосховища більше не існує… Свіжий супутниковий знімок зафіксував те, що від нього залишилося в районі Берислава — Каховки. Ще два тижні тому тут була водна гладінь шириною 4 кілометри. Тепер з-під 16-метрової товщі води випірнули великі й малі острівці, озерця, рукави і протоки. Навпроти Басанки (зручної природної бухти, яка 67 років слугувала Бериславу за річкову пристань, невеличкий порт) видно острів. Його було й раніше видно з нашого двору на самісінькому березі Дніпра до затоплення. Але – не мені. Бо я народився якраз того року, коли острів було затоплено…

Continue reading

Культура

Загнані коні на острові…

Published by:

На якомусь етапі читання «Повісті про санаторійну зону» Миколи Хвильового сяйнула думка: можливо, цього огидного, безбарвного (настільки, що аж нагадав мені пуціна) метранпажа Карно бачить тільки один Анарх. Цей Мендель в окулярчиках, монах-фанатик Савонарола, волохатий, нелюдимий, байдужий, вайлуватий ведмідь. А, може, усе це лише марення запаленої уяви цього кремезного тілом, здорового фізично (може убити одним пальцем), але точно з великими психічними відхиленнями чоловіка? Недарма ж у санаторійній зоні він живе у палаті під номером шість.

Continue reading