Хвиля Десни » 28 Липня, 2023

Daily Archives: 28 Липня, 2023

Спорт Суспільство

Чин Ольги Харлан для Євангелії Нації

Published by:

Славній Ользі Харлан! Бравіссімо! Українська чемпіонка Олімпійських Ігор з фехтування у Пекіні після переможного поєдинку на нинішньому чемпіонаті світу, що відбувається в Мілані, відмовилася подати руку рассєянці смірновій. Натомість виставила перед цією представницею «глубінного народа» свою шаблю.

Continue reading

Культура

Історія – велика пересмішниця!

Published by:

В Полтаві нарешті демонтували памʼятники Пушкіну й Ватутіну. Пушкін принаймні написав *уйову поему «Полтава». Ватутін про Полтаву не написав нічого. Хіба, може, якийсь донос… Коли в Полтаві встановлювали памʼятник Івану Петровичу Котляревському, в 1903 році, імперський центр чинив цьому великий спротив. Люди збирали гроші на памʼятник самотужки, але й за цих обставин, справа вирішувалася кілька років. Так і не дозволили зробити надпис українською мовою.

Continue reading

Суспільство

Ліваки в костюмі Бетмена

Published by:

В чому суперсила ліваків? Чому їхні ідеї залазять в голови навіть цілком адекватній молоді і починають диктувати поведінку, відключаючи логіку, культурний багаж, виховання та інші гальма? Ми давно думаємо на цю тему. І от що надумали.

Continue reading

Суспільство

Пляшка

Published by:

Чернівецький дядько Федір все життя жив на Калічанці, десь в районі Машзаводу. Він звик там жити і йому подобалося. Але була одна незручність – від його будинку дуже далеко магазин, де продавали дешеву горілку. Дядько Федір не був п’яничкою, але часом на вихідних дозволяв собі.

Continue reading