Хвиля Десни » 5 Жовтня, 2023

Daily Archives: 5 Жовтня, 2023

Культура

Автор-видавець-читач…

Published by:

Спостереження. Якщо у Фейсбук незнайома людина починає гнівно писати «видавці — бариги, не видають поезію» — ця людина пише вірші. Якщо незнайома людина пише в такому ж тоні «видавці женуться за разкрученими авторами» — ця людина написала книгу, яка мала би змінити світ, але видавці тупі і не хочуть ризикувати…

Continue reading

Культура

Баламутно-світлий Іван Іов

Published by:

Познімаю із неба коралі зірок,
Залунають ланами краплини калини.
Населю на проміння яскравий разок,
І постане з казок, зачарує Вкраїна.
І у серці отак – як зерну у ріллі,
Вже й покотиться сонце окато по лугу.
І натомість намиста – журні журавлі,
Небеса на хмарини розорюють плугом.

Continue reading

Культура Суспільство

Побутовий патріотизм

Published by:

… Я поїхав свого часу до Франції, не володіючи французькою мовою. І у Франції дуже швидко зрозумів, що без французької мови шансів вижити у французькому суспільстві – нуль. Просто – нуль! Щоб спілкуватися французькою, мені знадобилося два місяці. Два місяці на вивчення французької! Якщо у людини низький IQ – чотири місяці. А якщо не барани – то два місяці. Все!

Continue reading

Політика

Те, що може нам завадити перемогти

Published by:

Корупція і шокуючий непрофесіоналізм ЗЕ-команди – основні проблеми України, які тягнуть державу на дно і можуть вкрасти нашу перемогу. Осінь 2023 року буде складною. Зовнішньополітична ситуація для України погіршується. Все гучніше лунають голоси про припинення підтримки та зменшення обсягів фінансування. Зеленському вже прямим текстом кажуть: або ти починаєш боротися з корупцією і починаєш зі свого найближчого оточення та друзів, зі свого Офісу або не отримаєш зовнішньої допомоги.

Continue reading