Хвиля Десни » 28 Липня, 2024

Daily Archives: 28 Липня, 2024

Культура

Мій Шевчук

Published by:

20 серпня виповнюється 85 років письменнику, одному з останніх шістдесятників, моєму батькові Валерію Шевчуку. Через стан його здоров’я ніяких офіційних святкувань не передбачено. Втім, порадившись, беру на себе сміливість запустити щось типу флешмобу – #МійШевчук.

Continue reading

Культура Суспільство

Липень

Published by:

Написанням книг — оповідань, повістей, просто текстів багато не заробиш. Власне кажучи, нічого не заробиш. Треба придумати щось інше. Грабунок банку, переправляння ухилянтів за кордон, торгівля зброєю чи наркотиками. Можна просто горілкою.

Continue reading

Суспільство

Фейсбушний дурень!

Published by:

Карло Чіполла в своїй книзі «Закони дурості людської» так визначає дурня: це – той, хто завдає шкоди іншим, не маючи з того жодної власної вигоди. Але з часів написання тої книги спливло досить багато часу (ще й інтернету не було), а тому дефініція «дурня» потребує уточнень.

Continue reading

Суспільство

Сакральна жертва

Published by:

Є рани, які так швидко не заживають. Але доки болітиме рана, є можливість не просто страждати, а переосмислювати своє буття. Тому що страждання завжди мають саме такий “побічний ефект” – змінювати нас у кращий бік, даруючи нам мудрість досвіду. Ми не можемо відмотати плівку назад і щось змінити, але ми можемо зробити висновки. І спробувати візуалізувати таємну суть того, що відбулося. А відбулося жахливе – політичне вбиство на тлі загадкової війни з ментальним змістом.

Continue reading