Хвиля Десни » 22 Вересня, 2024

Daily Archives: 22 Вересня, 2024

Суспільство

Люблю осінь

Published by:

Восени теж кльово! Ну там, листя жовте, теплі сонячні бездощові дні, урожай фруктів та овочів. Я люблю осінь. Це пора року для сильних людей, втомлених спекою. А ще можна знаходити гроші в осінніх куртках. Чернівецька осінь взагалі особлива пора. Вона ненавʼязлива і недокучлива.

Continue reading

Культура

Лауреатство імені Михайла Слабошпицького

Published by:

Рік тому в Національному музеї літератури України мені в урочистій обстановці вручили премію імені Михайла Слабошпицького… Михайло Слабошпицький майже пів століття тому першим відгукнувся на мою першу збірку віршів «Робота». Вона вийшла у 1975 році і відразу ж втрапила у поле зору вже тоді відомого критика. В огляді поетичних видань, які з’явилися тоді у «Молоді», він виділив лише дві збірочки – мою і Олександра Маландія.

Continue reading

Суспільство

Невидані сторінки

Published by:

З Чернігова повідомили, що не стало журналіста і військового Олега Яновського-Шпака… Коли два роки тому ми готували книжку «Україна: журналісти на передовій», я запропонував Олегові подати його розповідь до збірки. Він, як завжди іронічний, відмовився – не на часі, мовляв, та й який з нього оповідач – можливо, якось потім, після війни…

Continue reading