Хвиля Десни » 19 Жовтня, 2024

Daily Archives: 19 Жовтня, 2024

Культура

Моя 22-га Спілчанська осінь

Published by:

До Cпілки, памʼятаю, мене прийняли у жовтні. А вчора зазирнув у квиток і угледів точну дату. Це відбулося 17-го і рівно 22 роки тому. Так. Сьогодні нашу Спілку письменників не лають тільки безнадійні лінивці. Особливо стараються ті околотворчі персони, котрі з якихось причин до Спілки не потрапили. Хотіли, але не потрапили.

Continue reading

Політика

Трамп звинуватив Зеленського…

Published by:

Трамп сказав, що Зеленський не мав дозволити цій війні початися. Взагалі-то, ця війна почалася ще тоді, коли Зеленський на корпоративах обслуговував грошовитих замовників та жартував про пересування україно-російських кордонів і не думав про жодне президентство.

Continue reading

Політика

Старі «ядерні яйця» і місія Залужного

Published by:

Якщо навчився читати, вчись далі. Читати поміж рядків. Здається, вже вдруге за час своєї короткої карʼєри амбасадора Валерій Залужний виступає з публічним спічем… І це не виступ дипломата. Ні. Це виступ досвідченого військового менеджера. І саме в цій якості його в Лондоні приходять слухати сотні людей, поміж яких чимало військових у цивільному.

Continue reading

Політика

Послухала посла Залужного…

Published by:

Мій останній день на дослідницькій стипендії в Chatham House припав на виступ посла України у Великій Британії Валерія Залужного. Це була надзвичайно потужна промова, повний текст якої можна легко знайти в медіа. Тут напишу про свої враження. Я вперше бачила і чула Залужного наживо.

Continue reading