Політика

Трамп звинуватив Зеленського…

Трамп сказав, що Зеленський не мав дозволити цій війні початися. Взагалі-то, ця війна почалася ще тоді, коли Зеленський на корпоративах обслуговував грошовитих замовників та жартував про пересування україно-російських кордонів і не думав про жодне президентство.

Але, певне, Трамп мав на увазі широкомасштабну війну. Як Зеленський міг її не дозволити? Лише догодивши путіну. Він це і намагався робити на початках. Правда, є речі, які і найбільший догоджальник не в силах здійснити. Адже путіна окремі поступки не влаштовували — у нього божевільна мрія взяти під контроль всю Україну. Ніякий Зеленський не здатен це залагодити, якщо народ проти.

Але цікаво, що заява від Трампа прозвучала після того, як Зеленський оприлюднив суть розмови з ним наодинці. Він сказав, що тиснув на нього з приводу вступу України до НАТО, бо попередні гарантії безпеки не спрацювали. Він не мав оприлюднювати закриту розмову без дозволу співрозмовника. Ймовірно, заява Трампа була реакцію на таку поведінку Зеленського.

З іншого боку, добре, що так сталося. Трамп нарешті засвітив своє справжнє ставлення до України. Зеленський і Україна для нього невістка, яка всралася… Не путін і росія. Цікаво, що тепер скажуть американські українці, фанати Трампа?

А постановка питання: НАТО або ядерна зброя – цілком раціональна. Якщо нам Захід не дає нормальних гарантій безпеки — а це однозначно членство в НАТО, то ми маємо самі про себе дбати. Як? Відновленням ядерного потенціалу, щоб гіпотетичний агресор розумів: напасти на нас коштуватиме йому значно дорожче, ніж не напасти.

Інший варіант – надати нам стільки зброї, щоб ми перемогли рашку. Залужний написав, що 2023 року, коли можна було забезпечити нашу перемогу, Захід злякався і загальмував надання. Тому війна перейшла в затяжну стадію. В такій війні ми перемогти і захистити себе навряд чи зможемо. Лишаєтьса або НАТО, або ядерна зброя.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *