Культура

Аристократичність Ліни Костенко

Ліна Костенко для українців більше, ніж поет. Її твори належать до тих художніх здобутків нації, котрі не можуть бути разовим читанням – це своєрідні підручники духовного життя, з яких ми черпаємо снагу, як із криничних джерел. Її поезія насичує нас емоційною силою, шаленою національною енергетикою, глибинним філософським змістом.

Ліна Костенко уособлює справжню Україну. Вона — найяскравіша представниця незабутнього і ще до кінця не усвідомленого «феномена шістдесятництва» і є тим міцним магнітом, котрий тримає український світ.

Ця велика Поетеса — над плином часу, бо її творчість співзвучна з іншими епохами і непідвладна рокам, завжди сучасна й рідна всім поколінням, без неї неможливо уявити Україну й нас.

Виставлена Ліною Костенко висока планка духовності нехай стане дороговказом наступним поколінням творчої інтелігенції, а її твори ще багато літ збагачують нас інтелектуально, звеличують душу і серце благородними, шляхетними почуттями і чарують несказанною красою слова.

Шановна Ліно Василівно!
Сердечно вітаємо Вас з днем народження!
Щиро зичимо Вам довголіття, родинного затишку та безмежної творчої наснаги!

Ми пишаємося Вами як видатним Митцем і Людиною, котра своїм талановитим творчим доробком виокремила високу ясну зорю сучасної української поезії на небі поезії світової! У Ваші невмирущі пророчі слова закладено неймовірну красу і потужність, витонченість і аристократизм – усі ті чесноти, які завше оберігали і плекали найвидатніші українські митці!

Ви зорали й засіяли добірним поетичним зерном свій тяжкий мистецький переліг, і тепер нехай він родить знову й знову – безнастанно, і врожай той нехай буде вельми багатим і щедрим!

Многая літа!

Секретаріат Національної
спілки письменників України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *