Культура Суспільство

Черга до помийниць

Яка чудова нагода потоптатися по довірливих колегах — заживо похоронили короля Британії. А ще похизуватися: а я — маладец, тримаю професійну планку. А я не буду топтатися. І хизуватися не буду… Атмосфера, в якій можливе таке поширення фейків — ось головна причина.

У сучасному світі соцмереж зник запит на респектабельність, солідність і серйозність. Тому найбагатша людина США (заодно і власник соцмережі) на прес-конференції посилає всіх на х@р. Тому відвертий божевільний (а заодно і власник соцмережі) впевнено пре на президентську посаду у США.

У мережі існує цілий рій сайтів, які спеціалізуються на відвертій брехні, чутках і плітках. І вони страшенно популярні — рекламодавці в чергу стоять до цих помийниць.

Ті ЗМІ, які ще намагаються тримати рівень, ледь зводять кінці з кінцями. ЗМІ сьогодні для більшості споживачів інфи — не джерело правдивої інформації, ЗМІ сьогодні — один із різновидів розваг і тільки.

Не стелитися і не підтакувати безграмотному обивателю — сьогодні це навіть не професійна честь, це буквально подвиг. А героїв у світському житті завжди обмаль.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *