Культура

Червоненки знають, чому червоніють…

Сьогодні День народження у Ірини Білик, і ми її вітаємо… Кілька років тому, гратулюючи співачку у колі віншувальників, несподівано зустрів ексміністра транспорту і за сумісництвом гонщика Євгена Червоненка. На моє запитання, чому він знає, але не говорить українською, Червоненко раптом почервонів і нервово промовив: «Я вам, бандерам, не дам себе примусити говорити мовою, якою я не хочу. Хочу і говоритиму російською».

Ну добре, кажу, але хоч головою об стіну бийся, тільки не психуй, говори хоч китайською! І тут до розмови пристає ще один Рибчинський, старший, Юрій, і питає, що такого поганого Євгену Альфредовичу зробив Степан Бандера?!

Той на чистому оці каже: «Він сотні євреїв закатував»…
Бісер закінчився, розмову було припинено і Євген, син Альфреда, вже навздогін нам прокричав: «Дивіться мене на «Інтері», у мене тепер там своя авторська програма…»

І от тепер я думаю, що мав рацію, коли писав, що росія — не на Донбасі і не в Криму, вона — в Києві, у Львові, Одесі і Дніпрі… Адже допоки українці думають російською, Росія — скрізь.

А Червоненко і йому подібні — це ніщо інше, як смертний вирок інформаційній політиці держави, влада якої весь час хоче бути «рідною» і для своїх, і для чужих…

Євген Рибчинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *