Хвиля Десни » 6 Квітня, 2021

Daily Archives: 6 Квітня, 2021

Культура

Цілований Брежнєвим і Малишком

Published by:

Хоча День сміху минув, давайте посміхнемося цим двом світлинам. Старшому поколінню відома пристрасть до обіймів та поцілунків колишнього радянського вождя Брежнєва. Не оминув цієї участі й Максим Тадейович Рильський, якому в 1960 р. тодішній голова Президії ВР СРСР Л. Брежнєв вручав орден (на світлині угорі, на другому плані – М. Георгадзе).

Continue reading

Культура

Червоненки знають, чому червоніють…

Published by:

Сьогодні День народження у Ірини Білик, і ми її вітаємо… Кілька років тому, гратулюючи співачку у колі віншувальників, несподівано зустрів ексміністра транспорту і за сумісництвом гонщика Євгена Червоненка. На моє запитання, чому він знає, але не говорить українською, Червоненко раптом почервонів і нервово промовив: «Я вам, бандерам, не дам себе примусити говорити мовою, якою я не хочу. Хочу і говоритиму російською».

Continue reading

Культура

З НКВДистським молотком до Дмитра Ревуцького…

Published by:

140 років тому: 5.04.1881 – у с. Іржавець на Чернігівщині народився Дмитро Ревуцький, музикознавець, один з основоположників міжвоєнного музикознавства, фольклорист, літературознавець, брат Левка Ревуцького, батько Валер’яна Ревуцького, родич Олекси та Миколи Стороженків.

Continue reading

Політика

Герої, що стали в’язнями

Published by:

Життя коротке. То революції, то тюрма, то війна…, кому нагороди, а кому тюрма, а декому і нагороди, і тюрма, а там дивись вже й хвороби і старість не за горами … Таке життя мого покоління… Якщо нова лавина війни накриє Україну – то буде вже не моя війна… То буде вже війна для нового покоління. Покоління реперів, стендаперів, коміків, феміністів, різних космополітичних груп, народних обранців, цинічних прагматиків, інших фріків.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Якою має бути телериторика в умовах війни?

Published by:

Після того, як ведмедчуківські канали закрила не Нацрада, а РНБО – вважаю, Нацраді варто було б саморозпуститися. Ще 2017 року в своїй телепрограмі я напряму спитав в одного з тодішніх членів Нацради: «Чи можете ви нарешті «взути» по повній програмі «Інтер» та інші російські телепомийки?». Відповідь була: «На жаль, ні». І тоді, і зараз я міркую: тоді нащо нам цей орган на кошти платників податків? Навіщо нам беззубий регулятор, якщо телеканали закриває не він, а РНБО?

Continue reading