Культура

Де мої гроші?!

Раптом, переключившись на телеканал ТЕТ, зробив для себе несподіване відкриття. Виявляється, є така популярна брутальна комедія «Свінгери». У двох частинах. Про шукачів сексуальних пригод. Так ось, в кінці першої частини одна з головних героїнь, яку грає актриса Аня Салівончук, стоячи з партнером у пікантній позі, ні з того ні з сього, наспівує приспів моєї пісні:

Що це було — мабуть НЛО,
Ні сіло-ні впало, по небу пливло…

Тільки но я прийшов до тями, як починається друга частина цієї «комедії», і тут уже «звєзда» по імені Монро співає ще один мій твір:

Красива жінка незаміжня
стоїть задумавшись в Метро,
В її очах печаль торішня,
а на вустах журби тавро…

Якщо ви думаєте, що мене вельми потішила така присутність моїх пісень у цьому блокбастері, та ще й в такому контексті — то ви помиляєтесь! До того ж, приміром, використання фрагменту пісні О.Винника «Вовчиця» зафіксоване в титрах фільму, а мої пісні — ні!

Мене цікавить: чому зі мною ніхто не погоджував питань авторського права? І не заплатив за використання творів НІ КОПІЙКИ? До речі, фільм прибутковий, зібрав у прокаті майже 15 млн. гривень!

От і думаю, на кого подавати позов до суду задля відшкодування моральних і матеріальних збитків!? Може, щось скаже продюсер фільму Aндрій Ногін?

Анатолій Матвійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *