Культура

Галина Новосад і її 150 спонук до читання

Спало місто та люди. Напевно, бачила сни пані Галина Новосад. А я мала необережність відкрити її книгу (просто погортати) і втратила лік часу. Дуже цікаве відчуття, коли бачиш, як читацькі відгуки книголюбки із соцмережі перемістилися під палітурку книжки й знайшли там прихисток. Живуть на сторінках, акуратно посортовані, і творять особливу магію: спонукають читати.

Книжка містить 150 відгуків на різноманітні художні твори, прочитані авторкою у період з червня 2017 по березень 2021 року. Передмову написали Юрій Винничук, Андрій Любка і Олександр Бойченко. Особливе поліграфічне оформлення розділів: назва кожного видрукувана саме тим шрифтом, що був на обгортці книги, про яку розповідається.

Вже з перших сторінок потрапляєш у затишну атмосферу книгосвітів. Дещо з того, про що пише авторка, я читала і просто ще раз із задоволенням занурилася у знайомі історії. Про деякі книжки дізналася вперше. Багато чого після розповідей Галини Новосад мені захотілося терміново прочитати (як все встигнути?).

Дехто з авторів — добрі знайомі або друзі пані Галини. Це додає особливого тепла її оповідям. Все, що написано, так чи інакше, завше про любов. Ця книжка не є винятком, бо цього світлого вічного почуття у ній багато. Вона про любов до майстерного слова, до літератури загалом і різних книг зокрема, до письменництва і письменників.

Я провела частину ночі «У світі книг» і зовсім про це не шкодую. Там дуже затишно й цікаво, адже про цей дивосвіт написано з любов‘ю.

Надія Вовк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *