Культура

Книжка спогадів про Андрія Кикотя

Нарешті! Книжку спогадів про Андрія Кикотя презентували в Києві. У знаменний день 90-ліття планетарного баса, народного артиста України.

Мала концертна зала столичної Музичної академії зібрала тих, хто знав Маестро, хто любить оперне мистецтво і рідну пісню, хто навчає сеї високої мистецької премудрості і хто її наполегливо черпає.

Приїхало добірне товариство земляків Андрія Кикотя на чолі з автором книжки журналістом та краєзнаєм Григорієм Титаренком і племінником Андрія Івановича — Василем Голубом, провідним артистом Полтавського Гоголівського театру, народним артистом України.

На цю подію прийшли відомі майстри сцени — славетні Анатолій Паламаренко та приятель Андрія Кикотя диригент Іван Гамкало. Щирі виступи, теплі спогади, неповторний спів Маестро, в записах, відреставрованих та зібраних Григорієм Титаренком у компакт-диск, яким автор «вивершив» книжку.

А студенти Академії подарували прекрасний концерт. Відтворили юними голосами пісні та арії, які величав своїм неповторним басом, окрилював неосяжною кантиленою Маестро.

І там, на цьому музичному феєрвєркові талантів, одкрив для себе Володимира Тишкова. Ще студент-магістрант, а вже виступає на сцені Національної опери.

І що то за голос, Друзі! Рахманний! Це диво теж породила щедра Полтавщина. Дай Боже, аби той дар превеликий знайшов в Україні гідну пошану і підтримку. Маємо Співака, який прихилятиме світи.

Валерій Ясиновський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *