Культура

«Коронований» «Відступник» Володимира Ворони

Нещодавно ми вітали нашого земляка, корінного коропця Володимира Ворону, який нині мешкає у Варві, з перемогою в Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», а тепер вітаємо з виходом у світ роману «Відступник».

Саме цей роман здобувся на перше місце в конкурсі.
Це перший твір із задуманої автором трилогії «Хоробор». Я, мабуть, є однією з перших читачок цієї захоплюючою книги, і мені дуже приємно поділитися своїми враженнями.

Твір справді чудовий, написаний прекрасною мовою, читаєть легко і з отим неповторним відчуттям: а що там далі?

Його герої – наші далекі пращури, теж коропці. Вони, як і ми, трудились, кохали, через сумніви й боротьбу прокладали шляхи в майбутнє, вірили в добро і любов.

Головний герой роману Сивер з далеких мандрів приніс до своїх родовичів, у Короп, християнську віру, але одноплемінники язичники ще не готові її сприйняти…

На тлі цього і розгортаються бурхливі події роману. Раджу всім, а особливо землякам, прочитати твір – не пошкодуєте. Крім захоплюючого сюжету, на вас чекає неповторна мандрівка рідними місцями: урочищами, водоймами, лісами.

А як усе це вміє описувати Володимир Ворона, ми знаємо з його першої книги «Одвічний дух Десни».

До речі, скоро на Миколаївському ярмарку в Коропі, 28 серпня біля приміщення центральної бібліотеки буде нагода придбати цю книжку. І навіть з автографом автора.

Валентина Михайленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *