Культура

Крутезний дядько Бернар Леві

Не знаю… може це самонавіювання, але я собі чомусь вбив у голову, що там де з’являється у у часи найтяжчої скрути Бернар Леві — там будуть якісь кардинальні зміни. Для мене Бернар Леві асоціюється з перемогою. Вперше я зустрівся з видатним французьким філософом, письменником, політичним журналістом, сценаристом Бернаром-Анрі Леві у 1999 році в розташуванні «Армії визволення Косова».

Мене з ним познайомили косоварські журналісти. Вони сказали: «Якщо Бернар на нашій стороні, значить режим Mілошевіча зазнає поразки». Вдруге з французьким письменником ми стрінулись у Грузії під час війни, яку ще називають війною трьох вісімок (08.08.08.). Тоді Грузія на чолі з Міхеілом Саакашвілі вистояла і взяла курс на ЄС і НАТО.

І ось коли у листопаді 2013 року Бернар-Анрі Леві виступив з промовою зі сцени на Майдані Незалежності — в мені поселилась впевнбеність і тверде преконання, що режим Януковича впаде. Так і сталося.

Тепер Бернар Леві об’їзджає передові позиції ЗСУ від Харківщини до Херсона, a зараз до Бахмута. Отже, і там наші хлопці і дівчата вистоять. Ось що написав Бернар-Анрі Леві у своєму мікроблозі в Твітері: «Від Харкова до Херсона і Бахмута я об’їздив всю прифронтову Україну. І я не вірю у ту балаканину про виснаження українських захисників і дебати про «неправильну» стратегію Зеленського. Ми ті, хто втомився. Не вони!» — написав французький філософ.

Дякую Бернаре, дай «пять». Ти крутезний дядько!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *