Культура

Квазі-декан і справжній студент

Отак живеш і не знаєш, що в тебе є свій студент! Єдиний, правда, але є. Тобто студент, якого ти приймав до університету! І не абиякого, а Київського державного імені Т.Шевченка. Виявляється, коли я був студентським деканом на факультеті журналістики і один день заступав справжнього декана Анатолія Москаленка.

Отоді якраз і приніс документи на вступ до університету демобілізований солдат Сергій Даниленко.

Уявляю реакцію вчорашнього солдата, коли після приймальні, де сиділа справжня секретарка Неля Петрівна, він заходить до кабінету декана і в кріслі бачить… студента, який всерйоз розглядає документи і проводить співбесіду.

Тим квазі-деканом був я, а солдатом – Сергій Даниленко, який зараз керує Інститутом міжнародної журналістики в Київському національному університеті імені Т.Шевченка.

Отож таки хорошого студента я прийняв!

Сергій Даниленко запросив мене нині до університету, на нараду редакторів про дуальну освіту. І підтвердив оте все, що я тут писав… Бо я би подумав, що то легенда. А ще пригадав, що ми з Анатолієм Гаркушою вели з ним бесіду на предмет чи володіє він українською мовою (бо говорив суржиком) і направили на іспит одразу до суворої Алли Петрівни Коваль.

І якщо він то все витримав – значить, таки справжній!

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *