Хвиля Десни » 26 Вересня, 2021

Daily Archives: 26 Вересня, 2021

Суспільство

«Соломонове» рішення

Published by:

Минулого тижня довелось мені проїхати трасою М02 (Кіпті-Бачівськ), що колись називалась «Московською». Раніше це була бетонка, потім, до Євро-2012, її капітально відремонтували: дещо розширили, поробили узбіччя, поставили бетонні зупинки і навіть дорожні туалети біля кожної.

Continue reading

Політика

З Днем народження, пане Президенте

Published by:

В 1945 році Велика Британія разом із союзниками виграла війну у Європі, а Вінстон Черчилль програв вибори. Голосування було 5 липня. Черчилль склав повноваження прем’єра не чекаючи зборів парламенту. Його лікар, лорд Моран, в особистій розмові сказав про «невдячність британців». Черчилль відповів: «Я б це так не називав. Їм довелося пройти через дуже тяжкі часи».

Continue reading

Суспільство

Страва осіннього вечора

Published by:

Осінь непомітно, але непереборно, впроваджує свої пропозиції, правила, вимоги та дрес-коди. І стосуються вони не лише одягу, але й усіх обставин життя, скажімо, меню осіннього столу. У такі хвилини дуже важливо розпізнати ноти осені: гру ринв, шурхіт крапель дощу, крик гайвороння, відлуння мокрих кроків на кахляній підлозі в старому під’їзді…

Continue reading

Культура

Квазі-декан і справжній студент

Published by:

Отак живеш і не знаєш, що в тебе є свій студент! Єдиний, правда, але є. Тобто студент, якого ти приймав до університету! І не абиякого, а Київського державного імені Т.Шевченка. Виявляється, коли я був студентським деканом на факультеті журналістики і один день заступав справжнього декана Анатолія Москаленка.

Continue reading