Культура

Любов і вирій Миколи Будлянського

У читальній залі чернігівської бібліотеки ім. Короленка відбулась презентація книжки віршів «Любов і вирій» відомого поета, журналіста, краєзнавця, лауреата низки літературних та мистецьких премій Миколи Будлянського. Почали з виступу Віктора Гембари, який виконав пісню Ярослава Музики на слова Миколи Будлянського «Жоржина».

Директорка бібліотеки Інна Аліференко привітала автора з новою книжкою й зізналася, що є відданою прихильницею його поетичної творчості. А далі про таємничий процес народження віршів розповів сам поет та прочитав найсвіжіші поезії.

Написати книгу – це половина справи, а от видати її… Тут без надійної, дружньої підтримки ніяк не обійтися. І така людина у Миколи Будлянського є! Це науковець, підприємець, інвестор Володимир Хоменко. Саме він зініціював програму книговидання, за якою і побачила світ збірка «Любов і вирій». І не тільки ця книжка… Розмірковуючи про поетичну творчість Миколи Будлянського, Володимир Хоменко не стримував емоцій, зізнався, що тішиться не лише високим римуванням автора, а й усвідомленням, що причетний, аби книжка з’явилась у світ, аби люди знали і читали своїх поетів.

У теплій розмові про поезію Миколи Будлянського взяли участь голова Чернігівського обласного осередку НСПУ Олена Конечна та велика громада пошановувачів творчості Миколи Будлянського. Звучали вірші автора та українські пісні, які заспівав молодий чернігівський музикант і композитор Віталій Левада.

Ірина Каганова,
фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *