Культура

Медвідь взимку не спатиме…

Кажуть, медведі — всеїдні. Трощать усе без міри, особливо перед зимою. Навіть мед. І рослинну їжу не оминають, споживають у великій кількості. Але цей Медвідь — унікальний. Він вирощує рослинну їжу. Унікальні помідори-велетні. Як кажуть, мабуть, щось знає. Ворожить словом. Оно, які красені дозріли й дозрівають на кам’янистому клаптику під парканом.

Натомість огірочки — ніжний дріб’язок, як наука приписує для ніжинських та інших сортів, що мають бути найпершою закускою. І виноград — нівроку. Класика передбачає обов’язкову поруч із ними присутність троянд. І вони таки були! Красуні різних барв і сортів. Щоправда, зациклившись на “корисному”, я забув зазнимкувати “красиве”. Гарні, пишні троянди.

А наш Медвідь, В’ячеслав, майже й не їсть. Таке хіба: чашечка запашної кави; хіба що для дегустації, для перевірки якості вирощеної продукції (медведівський знак якості!) — скибку-другу помідорчика. Які, скибки помідорчика, розміром будуть під пересічний добрячий томат.

Коротше: явно не нагуляв Медвідь за літо підшкірного тлущу. Що він узимку робити буде? Змушений буде не спати, творити. Це, мабуть, такі, як він, досі лякають “папєрєдніків” операцією “Шатун”…

Микола Васьків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *