Хвиля Десни » 10 Вересня, 2023

Daily Archives: 10 Вересня, 2023

Культура

Під «ковпаком» «Юльки»

Published by:

Сьогодні – день народження Олександра Довженка. Я щойно здав у друк книгу «Титли і коми», де, зокрема, буде нарис і про видатного нашого земляка. Він зветься «Геніальний мученик, що так хотів повернутися додому». Вашій увазі – фрагмент нарису. Книгу можна буде замовити, коли знатиму остаточну собівартість.

Continue reading

Культура

Не святкове про кіно в День кіно…

Published by:

Хоча українській делегації на одному із найпрестижніших кінофестивалів у світі, Венеційському, судячи з фотографій, святково, і весело. Ну звісно, цілий тиждень у Лідо: найкращі у Європі пляжі, справжнє італійське просєко, зірки Голлівуду, сполохи камер, вечірні сукні, макіяжі… Була не раз, тому знаю, про що пишу. І знаю, що повезли цього разу туди на чолі з керівницею Держкіно Мариною Кудерчук.

Continue reading

Культура

Медвідь взимку не спатиме…

Published by:

Кажуть, медведі — всеїдні. Трощать усе без міри, особливо перед зимою. Навіть мед. І рослинну їжу не оминають, споживають у великій кількості. Але цей Медвідь — унікальний. Він вирощує рослинну їжу. Унікальні помідори-велетні. Як кажуть, мабуть, щось знає. Ворожить словом. Оно, які красені дозріли й дозрівають на кам’янистому клаптику під парканом.

Continue reading

Суспільство

Почнемо з Борхеса…

Published by:

Подивився інтерв’ю Івана Семесюка з покійним Ігорем Козловським. Чудове інтерв’ю, але я зараз не про те. Посеред розмови Ігор Козловський каже: знаєте, був такий письменник Вальтер Скотт? Семесюк відповідає: знаю, але я його не читав. Дуже невимушено й чесно. Хоч міг і не казати цього.

Continue reading