Культура

Миколі Жулинському – 80!

25 серпня виповнюється 80 років від дня народження Миколи Григоровича Жулинського — директора Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, колишнього прем’єр-міністра України з питань гуманітарної політики, лауреата Державної премії України імені Т. Шевченка.

Шановний Миколо Григоровичу!
Від імені Національної спілки письменників України вітаю Вас з ювілеєм! Прийміть наші письменницькі побажання міцного здоров’я, невичерпної наснаги, невтомності в праці і нових осяйних вершин у творчості!

Ваші заслуги перед українською культурою, шановний Миколо Григоровичу, – вагомі і значущі. Ваша присутність в українській літературі – знакова і багатогранна. Вашій творчості належить визначне місце в духовній скарбниці нації, а Ваш авторитет в Українській державі — незаперечний.

У драматичній веремії сьогодення Ви відстоюєте надзвичайно важливі для нас і для прийдешніх поколінь українські духовні цінності. Ваше фахове і мудре слово звучить в українському суспільстві, його чують і до нього прислухаються і в найвищих владних кабінетах, і на університетських кафедрах, і в студентських аудиторіях.

Своїм чесним і благородним служінням українському народові і українській культурі Ви подаєте приклад і наснажуєте нас до праці в ім’я нашої рідної України.

Многії літа, шановний Миколо Григоровичу!

Михайло Сидоржевський,
голова НСПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *