Культура

Не стало відомої тележурналістки Ольги Таукач

Пішла у засвіти відома українська журналістка, член НСЖУ, Лауреат премії «Незалежність» Ольга Таукач (13 лютого 1962 року, Київ — 14 серпня 2024 року). Закінчила Київський державний університет ім. Т. Шевченка, факультет журналістики.

У 1984—1992 — редактор, старший редактор головної редакції інформації республіканського радіомовлення, Державного комітету УРСР з телебачення і радіомовлення.

У 1992—1993 — спеціальний кореспондент відділу репортерів творчого об’єднання інформаційно-публіцистичних програм Українського радіо, Державна телерадіомовна компанія України. З 1993 року — головний редактор телекомпанії «Гравіс». 1994 рік — виконавчий директор телекомпанії «Гравіс». З 1996 року — генеральний директор телекомпанії «Гравіс».

З 1997 року — ведуча ток-шоу «Саме той» і циклу «Саме той про себе» на УТ-1. З 2006-го — головний редактор наукового журналу «Зовнішні справи».

Батько — Таукач Георгій Леонідович (1922—1995) — доктор економічних наук, професор Київського інженерно-будівельного інституту, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки; мати — Таукач Лариса Дмитрівна (1927—1989) — викладач Київського політехнічного інституту; чоловік — Кужельний Олексій Павлович — режисер, народний артист України, художній керівник — директор театру «Сузір’я»; син — Микола.

Висловлюємо щире співчуття рідним і близьким. Світла пам’ять…

Віталій Курінний

***
Слова безсилі… Хай їх сьогодні пишуть інші. Пішла з життя… Для когось видатна журналістка, головна редакторка, лавреатка премій, орденів… Для мене цей світ зменшився кратно. Помер мій Друг. Моя сповідниця. Людина, надійність і порядність якої були найвищої проби…
Знав уже кілька місяців, що кістлява простягнула до неї свої пястуки. А Оля говорити про це не хотіла – нікого не хотіла обтяжувати своїми проблемами – це вона кидалася за першим натяком допомагати всім. А сама, як свічка… тихо згоріла…
Велика прекраснодушна Ольга Георгіївна Таукач. Знати тебе, працювати разом було щастям. Спи з миром.
Співчуття рідним і близьким. Друзям і колегам.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *