Хвиля Десни » 15 Серпня, 2024

Daily Archives: 15 Серпня, 2024

Культура

Не стало відомої тележурналістки Ольги Таукач

Published by:

Пішла у засвіти відома українська журналістка, член НСЖУ, Лауреат премії «Незалежність» Ольга Таукач (13 лютого 1962 року, Київ — 14 серпня 2024 року). Закінчила Київський державний університет ім. Т. Шевченка, факультет журналістики.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Про дві сюжетні лінії в романі Леоніда Ісаченка

Published by:

Щойно дочитала роман Леоніда Ісаченка «Гонитва на виживання» (видавництво «Апріорі»), — емоції хлюпають через край. Книжку я придбала якийсь час тому, але чомусь руки не доходили до неї, щось мене тримало на відстані. Певно, треба було зійтись у певному вимірі зіркам, щоб твір не просто переглянути, не просто перебігти очима, а ще й переосмислити.

Continue reading

Культура

Серпневий словопад

Published by:

Слова іноді нагадують серпневі яблука. Ті, які вже румʼяні, стиглі і тому самі падають тобі в руки чи на голову. А частіше слова зовсім не нагадують яблука. Бо ще зелені. А ті, що мерщій сипляться донизу, то вони переважно геть червиві!

Continue reading

Культура

Їхні крила у шафі лежали, тому вони біжали…

Published by:

Людоньки, я, звісно, розумію, що «хай слухають хоч яке, але своє — лиш би не російське». Все розумію і підтримую. Але. Стрічка в соціальній мережі принесла новий трек Злати Огнєвіч та Максима Бородіна. Слова тєкста у цій пісні наступні:

Continue reading

Культура

Марокканська письменниця Лейла Слімані

Published by:

Відкрила для себе письменницю марокканського походження Лейлу Слімані, що пише французькою. Її роман «Солодка пісня» отримав Гонкурівську премію. Однак особливе задоволення я отримала від найновішого її роману «Подивіться, як ми танцюємо» (2022), що є родинною історією на тлі Марокко кінця 1960 — початку 1970 рр.

Continue reading