Культура

Нечепа в окопах на східному фронті

На Луганщині завершується мистецько-волонтерський проект «Перша кобза Чернігівщини дітям та захисникам Луганщини».

На схід завітали гості з Чернігівської області — активісти, волонтери, керівники і депутати місцевих рад, яких «очолює» по справжньому легендарна постать — всесвітньо відомий кобзар–лірник, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Народний артист України Василь Нечепа.

В рамках цієї спільної ініціативи Командування Сухопутних військ ЗС України та місцевого самоврядування Чернігівщини вже відбулись чисельні концерти Василя Нечепи у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Новодружеську.

На кожному концерті – аншлаг і глядацький успіх, а особливий – у фахової аудиторії викладачів та учнів Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв, Новодружеської дитячої школи мистецтв, дитячих музичних шкіл Лисичанська.

Творчому колективу ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» делегація Чернігівщини зробила безцінний подарунок — привезла справжню чернігівську бандуру.

Вчора відбулись концерти Василя Нечепи у фронтових Трьохізбенці та Кримському, на які завітали місцеві мешканці та бійці однієї з бригад ОТУ «Північ» зі складу Об’єднаних сил, що тримають оборону на цих рубежах.

Там же відбувся і незапланований імпровізований виступ Василя Нечепи безпосередньо на позиціях однієї з гірсько-штурмових бригад Сухопутних військ ЗС України.

Як зауважив начальник групи цивільно-військового співробітництва Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Руслан Мирошниченко, це було вперше, коли Народний артист України виступав перед бійцями в окопах.

«Низькій уклін, Вам, дорогий наш Кобзарю, Василю Нечепо, за справжність, мужність та віру в нас і Україну! Дякуємо Вам за підтримку наших Захисників!», — каже полковник Мирошниченко.

Прес-група ОТУ «Північ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *