Культура

«Пепсі» для Ауріки

Файфура влюбився! Так, Ауріка Ротару, на початку 80-х, вже зірка естради. А він лише студентик естрадно-циркового училища. Але любов не питає…

В програмі режисера Шарварко до дня Вєлікої Октябрської революції, в Палаці «Україна», виступала і Вона з сестрою Лідією, і їх, студентів-шпінгалєтів, набрали для «шарі-варі».

16-річний Файфура, як побачив її вперше зблизька, її біленькі щічки, довгі вії і все — закрутилось-зашуміло в голові. Під променями прожекторів, її довге кремове плаття просвічувалось, холєра, наскрізь…

Влюбився.
І, вчорашній хлопчик із села, який ще не міг толком по-тодішньому, по-русскі «чтокати», іде на відчайдушний крок. Він, в перерві між репетиціями, запрошує Ауріку в артистичний буфет!

Вона зміряла своїм довгим поглядом кучерявого хлопчину, з прищиками біля носа.., проте м’яко погодилась. Заради правди, треба сказати, що він вишкріб зі своєї студентської кишені усі потерті рубчики. В своєму житті він ще ніколи сам і не пробував дивовижного американського напою. Називався він «Пепсі-кола», і хлопці, які вже його пробували, казали, що то набагато крутіше ніш наше сітро.

Тож зі стаканом «Пепсі-коли» в руках, зробився з Файфури справжній джентльмен. Тішився, і в тайні аж підскакував, що вистачило грошей на один стакан тієї заморської юшки. А вона, як на то, ше й запитала його: «А чого ти не п’єш?». А він у відповідь, так, вольяжно: «Не хочу! Я перед цим вже два стакани випив»…

Сидів він перед нею і не вірив своїм очам. Просто млів. Старався про шось її питати, а про що — і сам не знав. А вона лише тихо, через соломинку сьорбала тую «Пепсі» і мило усміхалась.

Довгих сім днів і ночей Ауріка привиджалась Файфурі буквально всюди. Але чому любилося лише сім, не знає ні він, ні вона?!

… А сьогодні, через купу років, вони знову зустрілись. УпізналисЯ. І зустрілись де?!!
В аптеці.
Правда ліки купували різні.

Аж сьогодні, Файфура вперше торкнувся щоки Ауріки! І що там казати, та щока така білесенька… І така ніжна…

Сергій Файфура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *