Культура

Рей Бредбері в чернігівській маршрутці

У Міжнародний день молоді попросив надсилати до редакції «Літературного Чернігова», «SVOBODA.FM» та мені особисто оригінальні новели молодих людей. Але найбільша радість трапилася, коли їхав у чернігівській маршрутці. Побачив дівчину з книгою. ВОНА ЗАХОПЛЕНО ЧИТАЛА!!!

Кілька хвилин вагався: запитати чи ні ЩО вона читає? Припускав, можу розчаруватися, коли покаже назву якогось дешевого роману кишенькового формату. Врешті-решт, зняв навушники і спитав:
— Вибачте, можете показати, яку книгу Ви читаєте?

Дівчина спокійно показала палітурку: Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом».
— Чудовий вибір. Гарна книга!

Ви не можете уявити моєї радості!
Дівчина ЧИ-ТА-Є!!! Та ще й один із шедеврів світової літератури. У свідомості миттю постав той невимовно драматичний сюжет, який не залишає байдужим і викликає світлу тугу за нездійсненним у житті.

Драма людського існування перевертає душу. Рей Бредбарі передбачив, що людство перестане читати книжки і буде втрачати розум, стаючи на шлях деградації…

Тому двічі зрадів, побачивши дівчину, яка читає саме цю книгу. Наперекір усьому. Дівчина (на фото) вийшла на зупинці на перехресті вулиць Рокоссовського і Доценка. Район 22 школи. Добре, якщо любов до читання їй прищепили саме в цій школі…

А Рей Бредбері, до слова, народився в серпні, 22 числа, 1920-го і прожив 91 рік…

Владислав Савенок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *