Культура Суспільство

Шара для Шендеровіча

Ніколи? Знову! Російський гастролер зібрався за довгим доларом з концертами до Нью-Йорка, відомий борцун з «укронацЬІзмом» Віктор Шендеровіч. Розпіарений російський публіцист-ліберал з щиро рашистською підкладкою – як чимало тамтешніх «хороших». Постриже купони з говорящєй публіки в Нью-Йорку вже 10 листопада з двома «Концертамі іностранного агєнта».

Іронія назви дійства подвійна, бо для США тов. Шендеровіч мав би офіційно вважатися не просто «іноагєнтом», але й персоною нон-грата – є за що. Це і сюсюкання «наші рєбята» про солдатів російської «армії» із закликом їм співчувати, і палкі промови на захист терористів, що збили пасажирський боїнг «М-17» над Донбасом у 2014 р., й рвання собі анального отвору за дєятєлєй іскуств-кримнашистів. Купу інших «шендеризмів», хто не гидує, в мережі знайти легко. Сайт «Миротворець» вже знайшов і додав Шендеровіча до своєї бази даних.

Але тут не в Шендеровічу, власне, клопіт. І не в зашквареній конторі “Event-cartel”, яка піарить його виступи в Америці. І навіть не в консульській установі США, яка видала йому візу, заплющивши очі на всі «заслуги» – американським чиновникам давно начхати, кого пускають до країни. Велике питання маю до посольства України в США, яке не здійснює свою культурно-контрагітаційну місію від слова «ніяк». Тому рашистка Тамара Гвердцителі минулого місяця спокійно закосила собі на заокеанських гастролях, ще раніше на «капусту» приїздив сумнозвісний дует «Кролики» (хоч і спіймав облизня через протест небайдужої діаспори). Задля бабла священного суне до Нью-Йорка і Шендеровіч. Чому ні, якщо на офіційному рівні ніхто й слова проти не скаже? Українці, яких дуже навіть стосується, теж чемно зроблять вигляд, що «нічого такого» не відбувається.

Хоч сказати – мовою дипломатичного протоколу, але голосно, щоб у Білому домі теж почули – належало ще позавчора нашому посольству. Як відповідальному за захист свого ідеологічного простору за кордоном. Де вони, гнівні заяви, інтерв’ю на CNN та для діаспорної преси, організовані пікети біля стін російського посольства та офісу Evans Real Estate 249 West 60th Street, New York, NY?! (Там відбудуться концерти Шендеровіча).

Для цього, врешті, й існують посади посла (Оксана Маркарова) та першого секретаря (із зв’язків зі ЗМІ, Галина Юсип’юк). А не лише для дегустацій борщиків-вареничків і етно-виставок в аж цілому «Українському домі», створеному при посольстві в США. В ньому посаду виділено також і для чоловіка О. Маркарової Д.Волинця – чому не зробити коханому приємне?

Тим часом, шара для шендеровічів на американській землі посольським не муляє. Тож він в США без перешкод собі заробить, відтак повернеться на родіну, заплатить з гонорару податки і підгодує ними «рєбят», які щодня вбивають українців. Пофігізм з приводу – це і є «гуманітарна політика» посольства України в Америці.

Людмила Пустельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *