Хвиля Десни » 23 Серпня, 2023

Daily Archives: 23 Серпня, 2023

Ексклюзивна хвиля Культура

Цінуймо наші тихі голоси

Published by:

Трапився на Фейсбук цей вірш Марини Пономаренко, і я відразу згадав чимось стилістично схожий «Ліда проходить крізь врата небесні» Мирослави Ільтьо, який взимку цього року мене потряс своєю силою і глибиною, і потішив усвідомленням, що нова українська поезія — це явище планетарне, потужне, правдиве, постале з великого болю й великої любови.

Continue reading

Культура

Премія під різним кутом зору

Published by:

Пишуть багато про те, що цьогорічне вручення Шевченківської премії відбулося не там, де слід. На мою думку, вручення премії ім. Шевченка у Бородянці біля пам’ятника батька української нації й української літератури, обстріляного росіянами у наступі на Київ у лютому-березну 2022 року, — це символічне місце, що промовляє до кожного українця.

Continue reading

Культура Суспільство

Шара для Шендеровіча

Published by:

Ніколи? Знову! Російський гастролер зібрався за довгим доларом з концертами до Нью-Йорка, відомий борцун з «укронацЬІзмом» Віктор Шендеровіч. Розпіарений російський публіцист-ліберал з щиро рашистською підкладкою – як чимало тамтешніх «хороших». Постриже купони з говорящєй публіки в Нью-Йорку вже 10 листопада з двома «Концертамі іностранного агєнта».

Continue reading